08 februari, 2009

Resa

När man tittar ut genom fönstret och ser snö , snö och åter mera snö på väg ned från himlen, känns det ganska härligt att titta på lite semesterbilder ... här står vi vid stranden i Barcelona och njuter av Medelhavet , nog ser det väl underbart ut ... så här fint kan de ha i början av november en vanlig Måndag ...

Har bott vid havet större delen av mitt liv och älskar det verkligen. Jag vet också hur havet snabbt kan förändras , så jag har även respekt för det. Att ta båten ut på en tur i vår vackra skärgård är underbart, om man så är längst upp i bottenviken, där vi bor, eller som här vid Medelhavet ... ja , nog har vi mycket att se fram emot , men man måste igenom vintern för att nå sommaren, som någon som sa , och så är det ju på många plan här i livet ...

Många av er bloggbesökare vet ju att vi jobbar på med badrummet. Kaklingen är klar och även fogningen. Har den senaste tiden varit mycket intresserad av just kakel och fogning. Var än jag befinner mig ,ser jag på sånt , i badhus på toor( thi hi , en toa flera toor eller nja ? ) i kök och andra bekaklade utrymmen. Och då kom jag att tänka på just Barcelona . Vi var uppe och såg Park Guell. Ja men, snacka om kakling ! Oj, oj här var man inte rädd för fogningen eller kakel skärning . Har ni inte varit dit och har möjlighet , åk dit !


Ser ni mosaiken , helt fantastiskt gjord ... tänkte mosaik klä något här hemma , en kruka eller något annat till trädgården , ett trevligt projekt till sommaren ... ser ni, nu börjar visst livsandarna vakna till liv igen , planer , planer = halva nöjet =)




Avslutar med denna underbara bild på de mosaik beklädda taken ... som sagt åk dit om ni kan , man blir helt tagen av platsen ... för att inte tala om Barcelona för övrigt , en helt otroligt trevlig och intressant stad ... sevärd är ju också Sagrada Familia, en stor basilika (katedral) som finns där , men DEN, är en annan historia , bland den galnaste jag sett ... =)
När nu blicken tar sig ut genom fönstret igen är det fortfarande ,snö,snö,snö och åter snöfall ... det blir till att lägga på lite ved i vedspisen , koka en kopp te och ta fram några inredningstidningar och pläden och ha en skön Söndag , det är ju faktiskt bara Februari och då ska det vara så här , åtminstone här i norr ... =)
Ha en bra vecka allihopa !
Kram /Sussi O




16 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Halloj där !!
jaa, det är ju så i Februari nu för tiden, snön bara vräker ner..jag höll inte på att ta mig hit till jobbet idag, bilen slirade i alla snö..
Ohhh vilka underbara bilder du visar, himmel vad jag skulle vilja åka dit..Barcelona...
ha det nu så bra denna Söndag
Kraam Anette

Viola sa...

Gaudis konstverk kan man inte se sig mätt på, åker till Spanien nästa lördag för ett par dagar,, det är alltid bästa tiden, är som vackra maj hos oss, mandelträden blommar, det är en skön upplevlese, ha en skön söndag, kram

Västbacken sa...

Barcelona är underbart :)Jag har bara varit där en gång och vill gärna åka dit igen. Vilka fina bilder du visar. Åååh havet...snart är det sommar fast det är svårt att tro med all denna snö.

Ha det bra!

Lotta

Mer av allt sa...

Jag vill åka till Barcelona nu! Vilka fina bilder du visar! Här är ju bara snöelände. Mentalt är jag i maj och det känns lite tungt att vädret inte är med mig.

Kramar från mig!

gamla skolan sa...

ja , man längtar sig bort när man ser dina semesterbilder , vill ha lite sol , ljus och värme nu ! Kramar Susanne / den gamla skolan

Vända blad sa...

Vilka härliga bilder...det är annat än dagens temperatur!
Mysig blogg du har, ska kika vidare på den nu!
Kram Maria

Gårdsromantik sa...

Såp vackert det är i Barcelona - de har väl de där Gaudi husen också.

Dit måste jag bara lura med maken också - visste inte att stränderna var så fina där - han skall bara njuta och sola;-)

Kram Maud

Floralis sa...

Hej!
Har aldrig varit till Barcelona men staden finns på min lista "att besöka"... : )) Gaudí var en häftig man. Vilken arkitekt! Jag kan inte påstå att det är snyggt men definitivt annorlunda och vågat... : ))
Ha en trevlig helg!
Kram: Anneli

lottens vita och gröna sa...

hallå där, är så sugen att åka till barcelona, jag har en kusin som bor där, så helt otroligt kanske det inte är!!! längtar med till havet, en härlig kraft och havslukt är underbar! härlig pluralis där, undrar vad det heter måste ju heta toor, hihi! ha det gott, varmkram lotten

gamla skolan sa...

Önskar dig en riktigt mysig alla hjärtans dag ! Kramar Susanne / den gamla skolan

idémakeriet sa...

Hålloi Sussie, alla pratar och visar bilder om snö men fröken tvärs emot visar bilder av sol och vatten.
Gör inget de är fina och ger härliga känslor.
Jo tack kattunge är redan stort och busig som tio. Jag ska inom kort visar en bild på honom på bloggen.
Ha en härlig Alla hjärtans dags kväll.
Kram Gerda

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Jaa du, visst är både kakel och mosaik vackert! :o)
Ha en riktigt härlig Alla Hjärtans Dag hälsar Lydia som faktiskt ska våga sig ut i spindel/vinkällaren! :o)
Kram Lydia

Tess på Tilda och Mamma sa...

Hej Vännen har saknat dig några dagar så är det när det inte blir nya inlägg visst är det konstigt. Ha nu en underbar alla hjärtans dag/kväll.
Kram Tess

Gårdsromantik sa...

Ha en bra alla♥dag!

Kram Maud

Anonym sa...

vilka vackra bilder du bjuder på, vilka färger. Tur att man kan ta fram bilder och titta på, drömma sig bort lite.

Kram annica

Vit Gladiolus sa...

Vilka mysiga bilder från Barcelona, man vill ju ut och resa juuu!:)
Kraaaaaam