01 oktober, 2009

Loppis fynd

En lång rulle med ripsmatta hittade jag på ett loppis , som gjort för mig. Jag vet hur otroligt mycket jobb det är med att solva och väva en ripsmatta , så det här var ju ett fynd.
Längden på mattan kan representera arbetet med det här huset. Det tar lång tid och man kan väl se det som ett sätt att leva.


Vilka otroliga färger det är ute i naturen nu på hösten. Ljuset är också väldigt vackert , lite släpande , svagt, med långa skuggor ... det är liksom ett fyrverkeri som en snygg avslutning på sommaren. Snart är vi inne i den mörka perioden av året , vilket man också vill överleva.
Då tänker vi på allt som faktiskt blev gjort , smider nya planer och försöker ha så roligt som det bara går. Vi vet ju också hur mysigt året slutar ...


Här ser ni i våran sal som har fått ny trossbotten ,men med spånskivegolv. Träden som ska bli ett kilsågat golv växer ännu i skogen , så vi får allt vänta ett tag till. Det gör inte så mycket för vi har så mycket att göra ändå. Fortsätta byta fönster till exempel och göra kök. Där ute ser ni vårat pumphus.


Ibland tar vi bilen och en matsäck och tar oss en tur ut i landsbygden. Ett sätt att komma från renoveringen som man kan bli less på. Det här bordet hittade vi nyligen på ett gårdsloppis.
Det kommer att passa bra i den glasveranda som vi ska bygga i framtiden. Det gäller att ha framförhållning =) Ni känner väl igen er =)


Avslutar med de här gulliga skorna. Den uppmärksamme ser att de faktiskt har olika storlek. Man kan ju undra hur det blev så , har de en maka någon annanstans i världen. De är helt oanvända , och hur kom det sig ...
Ha nu en riktigt fin helg , så ses vi på Måndag !
Eder Susanne på Utanäs9 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Men nu var det länge sedan jag kikade in!

Vilken lycka med så lång äkta gammal rips - kan du tvätta i viken till sommaren:-)

Nu måste jag kolla hur långt ni har kommit med renoveringen...

Kram Maud

n o r d i n g å r d e n sa...

"Den uppmärksamme" ser inte bara fyndet i mattan att det är jobbigt att väva en - det är tame f-n jobbigt att hitta en sådan vacker och lååång matta!!! Grattis, gud va fin den var, perfekt ju!!! Och himmel så fint ni bor, jag gillar ditt hem, så hemtrevligt!!!! Gulliga gamla skor!!! Mari.

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vilken fin matta, det var ett bra fynd. Och så lång, det är nog inte så vanligt. Om du inte hade sagt att skorna var olika hade jag nog inte sett det, dom var gulliga. Och bordet är superfint.
Ha en mysig lördag
Kramar
AnnaMaria

Susanne sa...

Kikar in och önskar dig en fortsatt härlig höst lördag..Nu skall jag kika lite hos dig kanske jag har missat nått..Kram från Fare

Olivia sa...

Fin blogg!♥

Lissboden sa...

Hej Sussi!
Härlig matta och jag vet som du att det är ett otroligt jobb att väva.
Vad duktiga ni är som jobbar på och ni gör alldeles rätt i att ta det lugnt och gå ut i omgivningarna emellanåt. Då brukar det gå lättare att börja renovera igen.
Ha en fortsatt fin helg!
Kram/Maria

Cajsas Rum - Trottinglady sa...

Ja, den mattan var fin! Nu ska jag kika in till dig, brukar göra det ibland!
Ha en bra fortsättning på helgen
Carin

Kicki sa...

Vilken fin ripsmatta. Det var ett fynd.
Vad fint det blev på Din toalett/tvättstuga.
Ha det gott
Kram
Kicki

Vit Gladiolus sa...

Åhhh så himla fin matta du hittat!! Jag blir lite avis...;=)

Kraaaaam