09 mars, 2009

Köket

Har nu de andra två katt älsklingarna varit med på bloggen ,så måste ju även våran tredje katt få vara med på ett hörn. Det här är Maja (Piraja ). Det är en dam som kan säga ifrån, hon morrar,fnyser och har sig när det inte passar... Asta är den hon har mest besvär med , hugedamej vilken besvärlig katt hon tycker att det är. Hon älskar att bli gosad med , men bara vissa utvalda får den äran ... tänk vilken glädje dessa små djur kan ge en i alla fall =)

Nu till inredning. Det här är ännu ett projekt i vårat hus. Skåpet har min kära gubbe gjort för länge sedan av gamla fönster. Det ska spacklas och målas några varv till, i vit linoljefärg. Köksinredning är verkligen svårt i gamla hus ... det är en balansgång för att få det att passa ihop på ett naturligt och trivsamt sätt ...

Tänkte göra extra hyllplan som man lägger på lister i skåpet, på så sätt får man det exakt hur man vill ha det ...


Krokar i långa rader frigör hyllplanen ...


Om ni tycker att jag har välputsade glasrutor i skåpet , beror det på att det ännu fattas glas =)
Tyvärr kan vi inte bygga upp vårat kök ännu , därför att golvet i köket ska upp innan dess .
Under tiden passar vi på att planera och prova olika varianter på hur det kan se ut. Det är jobbigt att vänta på ett kök ,men samtidigt är det nog bra att det går långsamt, för då hinner man verkligen tänka igenom det hela ...
Ja,a det är bara att fortsätta drömma ... just NU ingår en gammal köpmandisk i våra köksplaner, den står på prov i köket, för senare utvärdering =)
Så är "Livet på Utanäs" just nu, kan avslöja att halva bad/tvättstuge golvets klinker är på plats, det går framåt på många plan =)
Ha det gott, gott folk , låt oss hoppas på en SOL inom kort !
Sussi O
13 kommentarer:

Majas skafferi sa...

Hej!
Vilka fina katter ni har! Men det ser ut som pälsarna kräver lite av mattes tid? :) (Har själv haft Två norska skogskatter..) Köksskåpet var jättemysigt, jag vet precis hur det känns med renovering, ibland prövas tålamodet..Ha det bra!

LantlivsAnette sa...

Åhh så fina katter ni har...
Och du, himmel vilket fint kök ni kommer att få !!
Jag längtar tills man får se alla dina fina ideer, snart så..
Kraam Anette

Vardagens guldkorn sa...

Gosigt med katter, kan sakna det ibland. Maken är tyvärr allergisk så just nu får det bli hund istället, lika mysigt det! Vilket fin skåp! Har en önskan att maken ska bygga ett litet sådant till mig (har ett fönster i källaren som väntar) skulle vilja ha ett theskåp för mina theer och fina muggar. Vi får väl se hur det går. Han har lite annat som ligger över på listan =0) Kram Linda

Anonym sa...

Åh, det skåpet måste jag ju bara visa min gubbe...så himla snyggt alltså!!! Och inte blir det sämre av alla underbara saker du har i det. :o)
Härliga katter du har oxå, jag gillar dem med lite personlighet och humör.
Ha det så bra,
Lydia

Viola sa...

Vilken rar misse...visst är det härligt med personligheter, ett underbart skåp mannen har fixat till och så mkt fint du har i det, direkt så klart föll jag för roskopparna, det är ju VIOLAN som hälsar på, hoppas man får följa idéerna coh att vi får se dom, ha det så bra, kram

Karin Lindström sa...

Hej!

Tack för din rara kommentar hos mig! Vilken fin blogg du har, och så roligt att läsa om någon som också bor i ett gammalt hus! Jag har kikat runt lite, men kommer mer än gärna tillbaka och kikar mer. Är det ok om jag länkar dig, det är ju alltid lättare att hitta då!

Ha en fortsatt bra vecka!

Hälsningar
Karin

Daniel sa...

Wow himmelskt kök ni hava!
Å ståtlig kissemisse ni har!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det var goa katter du har. Fint skåp och smart med krokarna. Här har vi fått sol idag (Karlstad)
Kram till dig
AnnaMaria

Bibban sa...

Oj vilken fin blog jag hittade här då.. tack för titten

Agnes Maria sa...

Hej min nya bloggvän !!

Tack för den fina kommentaren.

Så fint ni har ! vilket underbart renoveringsobjekt !!
Skåpet var ju fantastiskt.

Nu måste jag kika lite till.
Kramar Åsa

Vilka underbart söta fina goa katter ni har !!

Floralis sa...

Jag älskar katter... Fast när jag var yngre var jag dööörädd för dom. Min mormor hade en katt som fick kattungar varje sommar och jag var rädd för dom små liven (vassa klor!) Nu har jag tre katter själv och tycker att dessa djur är helt fantastiska! : ))
Tänk så det kan bli. En mognadsfråga kanske...?
Det där skåpet av gamla fönstren är så snyggt och väldigt praktiskt också!
Keep on rocking och renovering!
Toodiloo!
Anneli

Susanne sa...

Hej.Vilket fantastiskt vackert skåp,,härligt när man ser allt det vackra som finns däri..Katterna är bedåriska..Jag bara älskar katter..
Kikar runt lite hos dig för det är första gången jag är här..Susanne

Floras Kulle sa...

Tänk om man hade någon som var lite mer entusiastisk med verktygen!? Himmel, vilket fint skåp.
Jag har också de där rosenkopparna, de är så vackra och hållbara så man tror inte att det är sant. Den lilla kannan skulle jag GÄRNA ha haft i min ägo...
Så fina kissar, man blir ju helt sjuuuk! Vi kan inte ha katt för vi bor vid en 90-väg. Tyvärr, för det är ju så mysigt!

KRAM:
Annette