08 april, 2009

Påsk

Hur var det nu ? Vem kom först ? Hönan eller ägget ?

På den här gården är det ägget än så länge, köpta på Konsum. I framtiden hoppas jag att en tupp kommer att gala bland hönsen även här hemma. Jag vet att jag är fånig , men jag är lite rädd för dem =) ni har väl sett klona på en tupp och höna ... men jag har också hört att de ska vara otroligt fina och personliga små djur ... och jag älskar ju djur ...
Jag har ju också varit katträdd , men har kommit över det med råge, som ni har sett , så nog ska jag komma över hönsskräcken också ...


Det blir inga fjädrar hemma hos mig i år. Jag har svårt att se glädjen i det hela efter de ruggiga historierna om att de sliter fjädrarna från levande fåglar. Det gör visst lika ont som om någon sliter av en håret ...AJJJ ! (prova lugga er) Nej , jag struntar i det hela tills de kan övertyga mig om att annat råder ...

Ingen påsk utan påskliljor av olika slag ... en vårlig blomma att njuta av ...


Det har talats mycket om vårtecken här på bloggen i vårat avlånga land . Ett säkert vårtecken här uppe är när ljuset kommer tillbaka. Vi har det verkligen LJUST . Jo du. Vi har så ljust så det är ingen ide att tända ljusen på bordet för de syns knappt... det har liksom inte så stor effekt ... i mitten av augusti börjar vi tända våra ljus igen ... tro det eller ej =) snart har vi ljust dygnet runt ...
Nu önskar jag er en härlig och fin Påsk !
Eder Sussi O12 kommentarer:

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det var fina ägg, bra mkt bättre än fjädrar. Huu, orkar inte tänka tanken riktigt, om stackars fjäderfän. Skaffa du hönor och tupp, verkar så mysigt. De går runt och sprider hemtrevnad, har inga själv dock.
Önskar dig Glad påsk
Kram AnnaMaria

Jenny sa...

Hej!
Höns och tuppar är jättetrevligt att ha! Våra är faktiskt riktiga små personligheter:)
Har sett deras klor och sporrar på nära håll, våra höns har nämligen fått någon slags parasit på benen!(ser ut som torra små stenlika utväxter) som man får behandla med en borste o salva. De senaste kvällarna har sambon hållt i hönan/tuppen medans jag kletat in deras ben med vaselin, hihi! Men de har varit såå duktiga!!

Har inte heller köpt fjädrar i år..

Ha en jättemysig påskhelg,
Kram Jenny

Majas skafferi sa...

Hej! Där ni bor ser det ut att passa utmärkt med fjäderfän! Vi bor ganska tätt-bebyggt men jag vill ändå i framtiden skaffa höns, man får ha fem st. tror jag!
Fina ägg du har på bordet!
Glad påsk på dig!

Susanne sa...

Precis det tänkte jag på igår när jag satte fjädrar i riset,fy..Hade det inte varit för min tös så hade jag nog gjort som du.Det var det vidrigaste jag sett i hela mitt liv!! Du som jag har tjatat på min sambo om att jag oxå vill ha hönor o tupp,,jag vet att dom hade det förr här på gården.Så en dag säger jag bara en dag!! Önskar dig nu en underbar Påskhelg med mycket mys..Kram

Tess på Tilda och Mamma sa...

Fina ägg du gjort, ville kika in och önska en Glad Påsk.
KRam Tess

Agnes Maria sa...

Hej !

Håller med dig !! inga fjädrar här heller !!!
Så vackra bilder du bjuder oss på, tack för dom.
Ha en riktigt go & god påsk !
Kram Åsa
( hönor är jättemysiga djur, inget att vara rädd för, kram, kram )

houseofchandeliers shabby chick sa...

Hejsan
Jag bor också i Norrbotten och det glädjande som jag nu har upptäckt är förstås att det ju faktiskt finns fler personer än jag själv som älskar gamla hus.
Du är en av dem.
Man får gratulera att du får bo i ett sådant hus som jag alltid har önskat mig.jag har en man som hatar allt vad gamla hus heter så det kommer aldrig att bli av för mig.
Men så här är det.
Ni har så vackert hemma ser jag, väldigt fint.
Jag bor i Råneå älvdal, gör du också det, eller är det närmare Haparnada. Du behöver naturligtvis inte svara, på det om du inte känner för det.
Du skriver om hönor, jag har haft hönor och en tupp, jag fick dem gratis för hon som ägde dem var rädd tuppen som anföll folk.
Jag var inte rädd utan frågade en bekant vad man skulle göra med en elak tupp, sen fick jag instruktioner och tuktade tuppen, han blev snäll mot mig men inte mot andra.
Den tuppen fick sätta livet till när den anföll min man.
Sen har jag haft en snäll tupp efter det.
Sen kom räven och åt upp alla hönor och sist tuppen och den sista hönan.
Då var jag arg på räven.
Vi kunde spåra räven hela vägen fjädrar osv.
Sen har jag inte orkat skaffa mer hönor, men jag skulle gärna göra det om maken gick med på det.
Nåja det är rätt mycket jobb, men hönor är jätteroligt att ha de är så gulliga när de går och sprätter sen får man ägg.
Jag kan varmt rekommendera att skaffa hönor om man har inhägnat och praktiskt hönshus.
Och när du köper hönsen som inte klarar sig utan tupp kolla om det är en snäll tupp.De flesta är snälla.
Jag ska spara en länk i min blogg av din blogg, sen undrar jag om du kanske kunde skriva en rad till mig jag har verkligen haft problem med min blogg och vill se om någon kan se bloggen.
Om inte det går skriv och berätta det till min mail zarahallman@gmail.com
kul att titta in här.
Vänliga hälsningar Zara

houseofchandeliers shabby chick sa...

Kul att du tyckte om när jag skrev långt, jag det vill på bli lite långt när jag skriver.
Piteåbo, ja alla jag har träffat från Piteå har varit trevliga.
Jag måste säga att jag avundas dig huset.
Här hos mig ser de tv, man blir ibland trött på film då kan man sätta sig och blogga en stund det finns ju så enormt mycket vackert att se i alla bloggar.
Jag kommer nog att titta in här igen och ska spara en länk från din blogg.
Kram Zara

kullervilla sa...

Härliga bilder…mysiga ägg du har gjort. Påskliljor är ett måste till påsk. Här blommar påskliljorna i rabatterna nu… det är så njutbart.
Ha en riktigt go påsk
Kramiz//kullervilla

Gårdsromantik sa...

Menar du att de har så vackra ägg på Konsum?

Glad Påsk!

Kram Maud

Viola sa...

Hjsan, så är man hemma igen och även här lyser solen! Ville titta in och önska er en skön påsk. Än finns det tid att ta en lott, gå in på inlägget från den 2/4, går ut i morgonkväll, ha det gott, kram

Birgitta sa...

Hej!
Roligt att hitta en ny blogg med mycket fina inlägg. Jag har läst och njutit. Jag förstår att ni trivs när ljuset kommer åter till er. Ha en fortsatt trevlig dag.
Kram Birgitta