04 oktober, 2009

Höst

Sommaren är som vattnet i ett badkar när det rinner ut. Först går det långsamt och sen säger det slurp ,så är det över ...du milde tid vad den gick fort ... och livet verkar ju gå i samma tempo ... ibland vill man bara skrika ,STOPP, vänta jag hinner inte meeeeeed ...

Nu är det i alla fall dags för Sivans cykel att krypa in i växthuset och bevara sig väl ...



Hösten är en nystart på något annat. Man vill städa och ordna , såpdoften sprider sig i rummen, som den har gjort i generationer tillbaka ... här lever vi ju i renoveringsyra så den känslan dröjer väl som fjärran , men visst , visst , hösten kan också vara fin och alldeles uunndderbar =)



Hösten kan till exempel göra små arrangemang alldeles själv , utan att man behöver röra ett endaste finger . Och färgsätter gör den också ... så praktiskt ...



Varför kommer jag bara ihåg det mindre insmickrande namnet HSB-buske, på denna vackra växt. Var det Kornell eller hur var det nu ? Hur som helst är den vacker att ha med som dekorativa kvistar i julgrupper och liknade .



Avslutar med min sena rosenknoppspelargon . Jo , nu minnsan är det dags att blomma ... nu när hösten kommit på riktigt , brrrrrrrrrrrrrr .


Ha nu en fin, fin vecka ,så ses vi på Fredag .

Vid tangenterna Susanne O , i ljuset av ett stearinljus =)





9 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Halloj vännen !!
Ohhh vad fina bilder du visar oss, hösten är fin med sin klara kalla luft o vackra färger !!
Du, vilken underbart fin matta du visade i förra inlägget !!
Ha nu en toppen dag
Kraaam Anette

Lissboden sa...

Skönt att höra att det är fler som tycker att tiden bara rusar förbi och plötsligt är hösten här.
Vilken fin röd buske du har och dina pelargoner blommar också fint trots höstvädret.
Ha en bra skolvecka!
Kram/Maria

Susanne sa...

Javisst är det så,i år tycker jag det gick fortare än vanligt..Idag skiner i alla fall solen efter blåst regn och kalla vindar..Fast det är vackert ute! Kram till din dag

Vit Gladiolus sa...

Jo, hösten är fin och underbar trots att man grejar inne!!! Hihiii ;=)

Kraaaaam

Norregård sa...

Hej!
Tittar runt lite bloggarna! Din är jättefin!! Jag blir så avunsjuk på din fina tvättstuga!!
Hälsningar Malin

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vilken fin bild den med kannan, ja alla bilder var fina. Hösten är härlig också, men fort går det. Snart är det väl advent.
Ha nu en mysig kväll
Kramar
AnnaMaria

Floralis sa...

Halloj, halloj!
Vilken härlig jämförelse med vattnet i ett badkar. Så sant så! *fniss* Det är väl en av anledningarna till varför jag är så trög på att blogga för tillfället. Vill hinna göra så mycket mer för det är sant att tiden och livet bara rusar iväg ibland.
Ha det gott!
Kram: Anneli

Thorins Trädgård sa...

Hej Susanne, jag konstaterade idag, eller rättare sagt, övertygade mig själv idag om att man kan inte städa om man inte får handla lite nya handdukar som belöning. :D

Shopping - håller höstdeppigheten stången

Marit

The Secret Garden sa...

Jag blir alltid överraskad när det blir höst. I år har det varit värre än någonsin. Jag protesterar mot att sommaren är slut, men inte hjälper det! :)