18 januari, 2010

Längtan till vår

Än är det väldigt länge kvar till våren , men nog längtar man redan ...
Ett sätt att stå ut med vintern är ju att unna sig lite vårlökar. Vattna på och stoppa näsan i burken och du får en riktig vårkänning =) Sååå gottt det doftar !

Det finns mycket att välja på redan nu i blomster affärerna. Och så lycklig jag blev när jag fick syn på alla fröställ som nu har kommit fram . Ett gott tecken ...

Har man tid kan man ju alltid roa sig med lite pyssel. Här en uppiffad tändsticksask med en bit av ett kopierat dokument från den by vi bor i. Tändstickor går det ju i massor för att tända alla stearinljus som lyser upp i mörkret ...

Man bör väl dock leva i nuet och man måste visst ta sig genom vintern för att nå sommaren . Så det gäller att ha det så bra som man kan, trots att det endast är Januari, långt till vår och snöflingorna sakta skrider ner från himmlen , allt har sin tid ...
Ha nu en härlig vecka !
Kram Susanne O7 kommentarer:

Sköna o Gröna Ting sa...

Ååå Susanne.., du fick mig att känna doften!!!
Javisst är det väl härligt med vårdoften och det kan räcka för att vi skall härda ut:)
Vintern är lång.., alldeles för lång enligt mitt tycke men visst är den grann nu med all snö!

Nu skall jag frossa i mig dom sista chokladbitarna ifrån Paradis paketet, kaffetime!!!!

Ha en underbar dag...
Kram kram
Marianne

Photo by Maria sa...

Så fint du har gjort med de våriga blommorna..

Och så sant, man måste igenom vintern.. Men längtan efter våren är stor nu..

Kram Mia

Lantliv i Norregård sa...

Hej!!
Visst finns det många härliga lökar nu!! Och de doftar så gott!!
Ha det gott!!
Kram Kram Malin

n o r d i n g å r d e n sa...

Så vackert, lite vårlök gör som sagt att man står ut med denna sega vinter.. och tändsticksasken var den finaste jag någonsin sett! Blir så glad var gång jag ser bilden på er ursöta katt Asta, så klok och gullig hon ser ut och så lille Nanook el vad han hette, vilken goding i snön, så skönt att han får komma in! Vilken otroligt fin gammal spis ni har, precis rätt utseende! Mari.

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det var ett bra citat av Lundell, stämmer ju också.. fast vintern känns så låång. Och det känns som att butikerna fick in vårlökarna snabbt iår, det är bra, sånt vill vi ha i massor. Det var fint och sätta ner allt i burken. Nu väntar jag på vår-Hyacinterna, just nu står mina fina Hyacint-glas tomma. Men dom är så fina tomma också. I kedjan hänger gamla kort, och kungakronan hänger just nu i ett fönster fåglarna brukar flyga in i. Funkar superbra, och är snyggt!
Ha det gott
Goa kramen
AnnaMaria

Vitt hus med svarta knutar sa...

Ljuvligt med vårlökar, det finns hopp när man ser att det spirar. Men, som herr Lundell säger, vi får väl försöka ta oss igenom vintern först.
Kram,
Regina

Lissboden sa...

Hej Sussi!
Tack för din kommentar hos mig.
Jag skrattade gott när jag läste den eftersom jag kände igen mig en hel del.
Visst är det härligt med våren men jag är ju väldigt förtjust i den vinter vi fått här nere i år. Här brukar det alltid vara brunt och slaskigt så vi är lite tokiga i den vita snön som ni förstås alltid har i överflöd.
Ha en härlig helg!
Kram/Maria