15 februari, 2011

En galen Citron i en galet kall värld ...

Har ni sett vilken fullkomligen galen Citron som har vuxit till sig från blomma till frukt här hemma i vinter. Hur det bara går ?!? Ja,a , undrar just vad man ska ha den till ... kanske jag måste äta den som den är bara för att den känns så unik =) Det "krullar" sig i kinderna när jag tänker på huuuuuuuuuuuur syrlig den ska vara ...

Sen sist har jag hunnit surfa av vägen ut på en åker ner i ett djup dike med bilen. Plötsligt stod en ståtlig älg framför huven. Den klarade sig med ett måttbands längd , dvs, 150 cm. (Jag tänker ofta i måttband eller garderobsbredder när jag tänker på mått) Ibland har man Ängla vakt. Kanske någon där uppe eller någon här nere på jorden gillar en trots allt =)
Det hela hände i grannbyn Sundom och en mycket snäll grannbybo kom och drog upp bilskrället. Allt gick bra. Sen var det bara att fortsätta mot Luleå , som om ingenting hade hänt... läskigt ...
Sen har jag legat här hemma likt en skalbagge på rygg och sprattlat för jag fick en släng av influensan. Det är ett av det mest frustrerande jag vet att bara ligga still och inte orka göra något vettigt. Som tur var hade jag just köpt senaste nummret av Jeanne d`arc Livings magasin.Så underbart och nu med svensk text. Jag brukar annars traggla mig igenom de äldre magasinen med dansk text ( är man dansk ättling så är man) , men nog är det smidigt med svenska måste jag säga =)

Opps , det blev samma bild två gånger och jag har ingen annnnnnnnning hur man byter ut den , så ni får stå ut =)
Jag längtar efter färg !!! På kläder , i inredning och helst utanför fönstret =) Här är
några textilier som jag tänkte göra något kreativt av , blått, limegrönt och vitt . Känns vårlikt =)

Solen retas och visar sig här nästan dagligen. Det bildas låååååååånga skuggor. Det ser så varmt och skönt ut, men verkligheten är något annat. Fyyyyyyyyyyyyyyy (pip) vad kaaaaaaaaaaaaaaaalllllllllllt ! Såg att vi här uppe har ordentligt under den normala temperaturen. Som om vi inte hade det nog kallt när det är "normal" temperatur. Inte underligt att man vill trösta sig med lite färgklickar här och där och lite smått och gott då och då =)

Varför inte lite Poolblå , eller turkos i soffan. De här kuddarna kommer från det förra hemmet som var mer "modernt inrett" =). Passar ju här också ... just för stunden i alla fall. Jag är ju lite ombytlig av mig vad gäller inredning =)

Ombytlig och ombytlig , det märkliga är att jag kan göra små utflykter vad gäller färger men oftast slutar det i den naturliga färgskalan efter en tid i alla fall. Som om man är färgkodad på nått vis i skallen...

Ja,a så är det =)

Kläderna däremot har sprakat ordentligt genom åren , numera är jag väldigt sansad , vilket de flesta som känner mig sen länge kan intyga =)
Nå,vad känner jag för idag då ?
Jo, härligt blåa kläder gör mig lyckligare =)

Och så var det den där 90-åringen som är inneboende här hemma. Att bo med en så gammal hund är både roligt och påfrestande. För det första skulle han behöva ett par rejäla glasögon. Han kisar likt Bofinken Knut när något mörkt närmar sig. Sen behöver han en noggrannt utprovad hörapparat för de två stora strutarna till öron som han har . Han hör dock vad han vill i vissa lägen. -Korv exempelvis ... Det skulle också vara på sin plats att han får en liten rullator för innebruk. Nu när jag har målat trägolven går stackarn ned i spagat titt som tätt. Två par sockiplast skulle också vara en lösning för honom. Ett överflöd av mattor ligger det också på golvet ... inte vad jag direkt vill ha ...
Sen var det en sak till , det värsta, han har en oerhört liten festblåsa , så varje natt och då säger jag, varje natt ska gubben ut och kissa . Och fort ska det gå annars är det försent så att säga ...
Nä,ä inte är det kul att bli så gammal hund , men oj så gullig han är trots allt =) När han är ute är han som ung på nytt. Då glömmer han alla krämpor och är redo att flörta med tikarna i byn och stida med hanarna. Som tur är , är de kastrerade hela gänget =)

Mumsiga pajer från helgen . Alltid lite uppiggande i vinterkylan =) En med hallon och en med äpplen och kanel. Vaniljsås till .
Recept ? Näääää , man improviserar fritt ...

Avslutar med en mycket himmelsblå bild. Här är det takdroppet som kom av sig. Ca. 30 grader kallt har vi det nu. Ja, men fyyyyyyyyyy tusan !!! Men vänta bara , snart är det Mars , den första vårmånaden.
Då du Kung Bore , då Duuuuuuuuuuuuuuu !!!
Nästa gång ska jag visa er det senaste renoveringsprojektet här i huset. Det börjar med jordtrampat golv ...
Ha det gott !
Eder Susanne O


7 kommentarer:

Vitt hus med svarta knutar sa...

Oj vilket innehållsrikt inlägg. Allra bäst var att höra att det gick bra för dig när du mötte skogens konung (och för honom med)!! Citron får alltid mina kinder att krulla ihop sig. Undra om din citron är lite felprogramerad. Tråkigt med influensan, men skönt att du är pigg igen. Usch vad kallt ni har däruppe, vi har bara haft -25 som lägst. Stackars gamla hund, men vilken tur att han får så god omvårdnad. Kan inte låta bli att tänka att det finns gamla människor som tyvärr inte får så god omvårdnad. Härligt med lite färgklickar nu, det har varit mycket vitt och svart, iaf ute och med några nyanser av grått dessemellan.

Ska bli spännande att se renoveringsprojektet=)

Ha det så fint!
Kram,
Regina

EM sa...

Vilken tur du hade när du mötte älgen. I ett av uthusen har vi resterna av bilen från när sonen mötte älg. Det blev en cabriolet av bilen, ungen helt oskadd, tack för det. Älgen gled över bilen...

De gamla rara hundarna. Tänk vad man älskar dem och står ut med det mesta. Vår är bara fem, men har haft fått en hjärnskada så han är som en gubbe med stroke, har ingen riktigt koll på frambenen om han tänker på annat än att han ska gå. Veterinären säger att han inte har ont, så han får väl hänga med...och han älskar att åka bil, titta på TV och jaga katter och hästar.
När det gäller nattpromenader, har ni provat att byta foder? Det gjorde vi, och sen dess så är det torrt i sängen på morgonen. Hundens alltså :-)))))
kram elsamarianne

Cajsas Rum - Trottinglady sa...

Tack för ditt fina kåseri.
Tur att du klarade dig utan skador, älgar är inget att leka med!
Håller med om blått, gillar färgen, oskuldsfull....
Ja, visst börjar man bli less kylan.
Ha det bra, vi är ju nästan grannar....
Carin i Luleå

Majas skafferi sa...

hej! stackars er som har så kallt! här har vi mellan 5-10 minus och det är för kallt tycker jag.. Citronen kanske är för sur,men hela växten är ju jättefin! Citrusfrukter har aldrig överlevt hos oss..
Färg är jag med sugen på nu, hör väl ihop med längtan efter vår och värme antagligen! Apropå det.. har sett "dansbanan i täfteå" på SVT. Det är väl inte jättelångt från er? Herregud, vilka dansbands-original det finns,jag har skrattat gott!
Ha det bra!

Hanna sa...

Ha en bra kväll.
Kram
Hanna

Lissboden sa...

Jag säger som Regina. Här har det hänt mycket och det har du berättat om på ett härligt sätt.
Det lät inget vidare det där med krocken och älgen. Tur att det gick så bra att fixa det.
Jag förstår mycket väl att du tycker att det är för kallt. Det var nog en av anledningarna till att vi flyttade söderut igen efter att ha tillbringat fyra år i Umeå. Jag gillar visserligen vinter men det får gärna vara lagom kallt, alltså kring -10 grader. Idag har vi en fantastisk dag med sol och just nu -13. Det kommer med all säkerhet att bli en skidtur idag.
Skönt att du piggat på dig från influensan och börjat vilja pyssla igen. Det är fint med lite färg inomhus när det är så färglöst ute.
Jag tycker förstås lite synd om er gamla hund som jag förstår är er väldigt kär.
Ha det så bra och sköt om dig och vovven!
Kram från Maria

Susanne sa...

Vilken härlig blogg du har..kram susanne