08 oktober, 2009

En svunnen tid ...

Har ni sett hur vackra en del gamla kort är på baksidan , annat är det nu för tiden ...


Håller på att försöka ordna lite i mina skåp. Jag har alltid tyckt om gamla fotografier på okända och kända. Tänk hur allt har förändrats med tiden. Förr i världen fotograferades man i bästa fall när man var liten , som konfirmand, om man ingick äktenskap , möjligen som åldrig och avslutningsvis som död i sin kista.

Inte var det så ofta som nu... men hörrrni , visst är det KUL att fota. Ibland blir det bra och ibland blir det mindre bra... men vad gör det , man är ju bara en glad amatör =)


Under Julhelgen brukar vi se på våra gamla diabilder. Att höra ungarnas spontana kommentarer är både smärtsamt och vansinnigt roligt ... -Vaaaa ! Är det där duuuu ??? Sååå SMAL du var !!! Ingen som var med blir skonad ... vänta dom bara ..Fyndade en hel och fin såsskål i vitt porslin på Loppis. Tyckte formen på den var fin ...

I den kan man ju ha , ja just det , sås. Men det kan också bli fint med en liten blomma av något slag eller något annat dekorativt.Gamla glasögon har jag några stycken på lut ... kanske något för framtiden. Just nu måste jag ta av mig mina egna glasögon för att se på nära håll ...Avslutar med den här rakspegeln med original spegelglas. Det är så där "vågigt" och fint.


Ni ser att det ser ut som om spegeln sitter snett , men det är faktiskt väggen som är sned. Ja , hela kåken är sned och vind , men vi älskar den ändå =)

Ha nu en härlig helg ,ta det lugnt och tro er koppla av en smula. Ni vet ,kura i fåtöljen med en god kopp te och en bra tidning eller bok. Eller varför inte göra som jag , sticka något. Ojj , så roligt det är när man inte gjort det på ett tag. Min armbåge brukar nämligen säga stopp med jämna mellan rum. Men ett litet projekt kan man alltid klämma in för avkopplingens skull .
Vi ses på Måndag !
Kram Sussi O

3 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Halloj där !!
Åhhh vilka fina kort, och jag har också märkt att de är jättefina på baksidan också..
Sååå fina saker du har...ojj..ojj, spegeln, glasögonen..
Ha nu en toppen helg du också..
Kraaam Anette

Cajsas Rum - Trottinglady sa...

Ja, dessa kort är riktiga konstverk. Har några stycken och älskar att ta på dem, mina förfäder bl a. Likaså dessa glasögon! Ibland blir det idag för mkt av allt genom den digitala tekniken. Känns att man vill bromsa livet och utvecklingen ibland! Dessa diabilder också, tänk!
Ha en bra helg!
Carin

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilken fin såskopp och spegel, så vacker färg på den!! Och er gullliga Asta, vilken söt kattjej!

Vackra bilder på cykeln och den där röda vattenkannan, den är ju bara så häftig!!!

Mari.