20 juli, 2009

Trädgård

Ibland kan man verkligen bli glatt överaskad när man går runt och strossar bland ogräs och diverse jordhögar som har kommit till under husrenoveringens gång. Växter brukar komma och gå i min trädgård. Somliga stannar och somliga avgår i rask takt. Denna Pionvallmo (tror jag den heter) hade jag massor av i några år och så plötsligt försvann den och jag glömde bort den. Idag hittade jag den i en ful jordhög på gården. Ett glatt återseende =) Visst är den vacker ... den kanske vill bo här i alla fall ...


Pionerna har snart blommat ut , de är nästan overkliga dessa tunga stora blommor som doftar så himelskt ...


En Pion och lite Daggkåpa passar bra i Loppisskålen från Myrorna ...


Att sy är bland det roligaste jag vet , men på sommaren när vädret är fint nämns jag inte sitta inne. En kväll blev det dock några viplar vid symaskinen ... ett hastverk kan man säga =)

Uj , Uj , Uj men vad är nu det här då ??? Jag som helst bara vill visa ljuvliga bilder i bloggen ...
Jo ni , det här är verkligheten , Livet på Utanäs !!! Vi håller på att bygga ett pump och pannhus.
En mycket viktig byggnad vill jag lova för vi vill ju ha värme och vatten till vintern =) I dagsläget har vi faktiskt hunnit så långt så att taket är lagt. Ni får väl se hur det ser ut lite längre fram.
Det var allt för den här gången. Tycker det går lite trögt med bloggandet nu. Det är mycket nu ,
så jag tackar allra ödmjukaste för alla rara kommentarer . Jag vill alltid besvara alla men har inte riktigt hunnit med ... men jag är på gång =)
Ha det gott / Sussi O
10 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Gomorron vännen !!
Åhhh vad du har det fint i din trädgård !! Pioner o daggkåpa är väldans fint ihop !! Jag hämtade en stor daggkåpa av min mor igår...och några fina ormbunkar..
Ha det gott
Kraam Anette

Jenny sa...

Hej Sussi!
Alltid lika roligt att få se bilder från din vackra trädgård!
Vilka vackra pioner du har:)

Ha en bra dag,
Kram Jenny

Viola sa...

Ni verkar ha det så härligt på ert Utanäs..dessa vallmo brukar ju verkligen fröså sig själv..har haft dom i ett tidigare hus..verkligen vackra och pioneran...visst njuter man av dem så länge dom blommar, ha en fin dag, kramen

Viola sa...

Pioner är vackert!! Det håller jag med om!!Daggkåpa har jag haft men den tynade bort där jag hade den och ormbukarna tog över...Kanske man skulle prova någon annan stans..?!? Erat byggande gör en nyfiken också...Håller koll i din blogg....

Lissboden sa...

Vilka fina blommor du har lite överallt i din trädgård. Pionerna har blommat ut här för länge sedan så det är härligt att få se dem på din bild i den fina skålen du fyndat på Myrorna. Jag har också fyndat lite där nu i veckan, lite billiga möbler som jag målat.
Ha en fortsatt bra sommar!
Kram/Maria

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Här har pionerna blommat över, så det är kul och se dina fina. Jag har hållit på ett bra tag och knåpat med såna vimplar, det ser så somrigt fint ut. Får nog sätta lite fart på det, innan sommaren tar slut!
Kramar AnnaMaria

Tess på Tilda och Mamma sa...

Hej Vännen så fint du har i din trädgård. Vi har just kommit hem efter en tid i stugan tyvärr hade mina pioner redan blommat ut. Jag som älskar denna underbara blomma.
KRam Tess

n o r d i n g å r d e n sa...

Pump o pannhus är en viktig byggnad om än inte lika bloggvackert som ett växthus: ) Ni är duktiga och har ett drömhus och drömträdgård, vilka ljuvliga pioner! Och Pionvallmo har jag aldrig sett, makalös vacker blomma!

Sommarhälsn fr Dalom!

Anna-Lena sa...

Hej där i Utanäs! Vilken trevlig blogg du har. Det är roligt att kika in i en helt annan del av vårt avlånga land. Själv bor jag på västkusten...en bit bort. Jag tittar gärna in igen. Fortsatt trevlig sommar//Anna-Lena

idémakeriet sa...

Hej söta du,

Det var länge sedan.
Härligt att få se att det går framåt för er med ert drömprojekt.
Fina foto du visar av trädgården med härliga växter.
Igår fick vi också grävmaskinerna på tomten så allt ser nu ut som en enda sandhög. Men oj så skönt att de har kommit igång.
Hoppas ni kan njuta av några lediga dagar också.
Ha det så gott.
Kram Gerda