28 september, 2009

Tvättstuga

Tre önskningar var det , och den sista var ju den oumbärliga tvättstugan. För att slippa se de
fula maskinerna så satte vi för ett draperi. Några hyllor blev det också för handdukar och annat som kan få en på gott humör. Till höger satte vi ett torn med trådbackar för underkläder och strumpor. Väldans praktiskt , så att man inte behöver springa runt med sånt över halva huset när det är nytvättat.


Finns det något härligare än doften av nytvättad tvätt. Ser ni lilla musen som sticker fram där på hyllan . Numera måste vi ha dem uppstoppade med vadd, för katterna har gått in för sitt uppdrag till 100 % ,så här finns inga levande exemplar längre . Inte mig emot =)


En arbetsbänk med en porslinsho fick det också bli. Rassel av varierat slag hamnade under skynket.
Till höger ser ni timmer väggen som vi sågade upp för att komma in i bygget. Lite läskigt att ta fram motorsågen och såga i så gamla väggar. Här kommer vi 2000-tals människor ,och bara så där i ett nafs ,sågar upp 1800-tals människornas väggar. Som ni förstår så tänkte vi oss för en och annan gång innan vi tog mod till oss. Vi ska sätta in en gammal spegeldörr som plåster på såren och man får väl se hela projektet som ett avtryck från våran tid.


Det var många handtag från grävning till sista penseldraget på utbyggnaden , och nog finns det ett och annat att göra där inne än , men resten får bli småfix eller "finsnäjs " som vi säger, för nu har vi nya stora saker på gång ,nämnligen köket.


Ha nu en fin vecka, här är det småregn och ruggigt ute. Kylan kryper allt närmare.
På Fredag ska ni få se ett av mina senaste Loppisfynd .
Vänliga hälsningar från Eder Susanne
12 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Ohhh så fint..ojj..ojj, vad nöjda ni måste vara nu..
Så spännande att få följa köks renoveringen !!
Och ditt fynd väntar jag med spänning på...
Ha en toppen dag
Kraaam Anette

Susanne sa...

hej..Tack för dina rader hos mig..Nej jag har inte gjort kransen själv,tyvärr!! La en länk och skrev att bilden var lånad så ingen skall bli trampad på tårna..Oj så fint du har det..Jätte vackert..Här håller vi oxå på och bygger en tvättstuga..åh jag längtar så det skall bli så skönt att får en egen vrå för tvätten,,Kram till dagen Susanne

Ylle by heart sa...

Hej på dig med! Tack för din kommentar hos mig.
Det här med att göra nåt med sina händer, vara kreativ är en gåva verkligen, ibland blir det riktigt bra och ibland inte men vad gör det? ;-) Man lär sig nåt på vägen och stillsamhetens lov är också viktigt! Kanske lägger du också ut dina stickplaner framöver?

Majas skafferi sa...

Hej! Det blev verkligen fint, lugnt och harmoniskt, ordning och reda är det intryck man får av bilderna! Gillar särskilt ljusstakarna (i Gjutjärn?)i fönstret!
Renovera inte ihjäl er nu! ;)

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Vilken härligt fräsch tvättstuga, det har ni gjort jättebra och fint. Ska bli kul och se vad ni gör i köket. Här har det också börjat regna, eller hagla, smäller i taket. Ha en mysig kväll
Kramar
AnnaMaria

lottens vita och gröna sa...

hallå susanne!!!

är alldeles trollbunden, jisses vilken härlig tvättstuga, där har du fått till det heeeeeeeeeelt ljuvligt!

varmkram lotten

Lissboden sa...

Jättehärlig tvättstuga!
Jag får nästan visa maken hur fint ni har fått det så att han kanske kan bli lite inspirerad att börja med vår nere i källaren. Den har nämligen grönblommiga hemska tapeter.
Ha det så bra i veckan!
Kram/Maria

Cajsas Rum - Trottinglady sa...

Hittade in till dig, har varit här förr. Trevligt! Vilken mysig tvättstuga. Kul att ha det fint när man ska göra dessa rutinjobb som ständigt uppkommer!
Ha det så gott!
Carin

Cajsas Rum - Trottinglady sa...

Visst är det konstigt att så många Q har ormfobi?! Undrar om det finns ngn forskning på det....
Jasså är fiskbullar gott, du vet jag är skrämd från skoltiden!
Ser att du bor i Norrbotten, inte så många bloggare som jag stött på från vår del av landet, kul!
Lägger in dig i min blogglista!
Carin

houseofchandeliers shabby chick sa...

Hejsan
Tack så mycket för kommentaren, så gulligt.
Så otroligt snyggt ni gör det i ert gamla timmerhus, det verkar som om ni har mycket god smak.
Jag ser timmerväggen som ni har sågat ur,har ni sett hur man gjorde förr i stockar som man öppnade nya öppningar i.
Man sågar ett snitt på mitten av stockarna i tvärveden, genom alla stockar uppifrån och ner, sen lägger man in en planka som ett stöd, det är bra att göra det innan ni bygger igen med en dörr, om man inte gör det så kan väggarna börja röra på sig kanske inte i början utan eftersom.
Jag renoverar ett hus här i byn som är timrat, och där satte man in fönster som var modernare på 60- talet, bara två av dem, bytte man(turligt nog) men man la inte in något nytt stöd genomgående genom stockarna så där har då stockarna flyttat sig rejält mycket genom åren, och nu får vi då ta till järn för att fixera dem så de inte far i väg ytterligare.
Ni gör ett otroligt fint jobb, och jag vet ju inte om du förstår vad jag menar, man kan kolla med en timmerman.
Kanske ni inte ännu har hunnit åtgärda detta.
Jag tänkte ändå nämna det för det är inte så roligt om något skulle hända med timret.
I huset jag bygger i flyttade de också murstocken, viket gjorde att de tog upp ett hål i timret på vinden, och det har orsakat problem i huset, så vi har varit tvungna att förstärka.
Ja det är en hel vetenskap det där med timmer.
Och jag kan inte förklara på ett bra vis vad jag menar, om du vill så kan jag skicka en teckning per mail.
Jag älskar ju gamla hus så det här är ju ett intresse som jag har, och så avundas jag er som har ett, så underbart härligt.
Det blir ju så otroligt läckert i ert hus.
Hör av dig om du är intresserad av mail om saken.
Ja nu har vi kallt i norr, brrr, man känner kyliga vindar.Men vi vet ju att det ska komma.
Ha det så bra.
kram Zara

Västbacken sa...

Åååh vad jättefint ni fått! Undrar när jag ska komma mig för att ta tag i vår tvättstuga...Men nu blev jag lite mer sugen när jag såg dina fina bilder.

Kram

Lotta

Marita sa...

Men oj vilken fin tvättstuga du har! Där måste det vara roligt att göra de mest trista saker... jag tycker nämligen att tvätta, stryka och mangla är sååå tråkigt!
kram, Marita